"Anadolu'nun Cenneti Ilgaz"

Ilgaz

Ilgaz'da Kayak Keyfi Bir Başka

Batı Karadeniz'in en büyük kayak pistini barındıran Ilgaz Dağı'nda kayak keyfi bir başka. 4.500 metre telesiye hattı ile ziyaretçileri uzun soluklu bir doğa şöleni bekliyor.

Anadolu'nun Cenneti Ilgaz

Doğa severlerin uğrak yeri olan Ilgaz Dağı, kış aylarında bambaşka bir havaya bürünerek kartpostalları aratmayacak manzaraları ile adeta ziyaretçilerini büyülüyor.

Yıldıztepe Kayak Merkezi

Muhteşem doğa manzarası ile bütünleşerek, şehrin ve işlerinizin günlük karmaşalarına biraz ara vermenin vakti geldi. Yıldıztepe Kayak Merkezi ormanın göbeğinde sizleri bekliyor.

• 30.03.2021
  • ilgazbelediyesi

İçişleri Bakanlığımız, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla  81 ilde 12.00-13.30 saatleri arasında  eylem yaptı. Bütün illerde eş zamanlı yapılan eylem ilçemiz Ilgaz’da da yapıldı.

Yapılan yasal düzenleme ile “Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtulmuştu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken "yavaşlamak", buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa "ilk geçiş hakkını vermesi" zorunlu hale geldi.

Bu amaçla İçişleri Bakanlığımızca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 81 ilde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” farkındalık eylem gerçekleştirildi.

Konuyla İlgili konuşan ve bu eyleme iştirak eden Belediye Başkanımız Mehmed Öztürk:

"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın!" dedik ve Kırmızı Çizgimizi Çektik. İçişleri Bakanlığımızın trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla başlattığı uygulamaya İlçe Kaymakamımız Sayın Osman Uğurlu'yla beraber destek olduk. Lütfen trafikte kurallara uyalım. Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın"  dedi.

• 81 İlde Eş zamanlı gerçekleştirilen "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Eylemine İlçemiz Ilgaz da Katıldı