"Anadolu'nun Cenneti Ilgaz"

Ilgaz

Ilgaz'da Kayak Keyfi Bir Başka

Batı Karadeniz'in en büyük kayak pistini barındıran Ilgaz Dağı'nda kayak keyfi bir başka. 4.500 metre telesiye hattı ile ziyaretçileri uzun soluklu bir doğa şöleni bekliyor.

Anadolu'nun Cenneti Ilgaz

Doğa severlerin uğrak yeri olan Ilgaz Dağı, kış aylarında bambaşka bir havaya bürünerek kartpostalları aratmayacak manzaraları ile adeta ziyaretçilerini büyülüyor.

Yıldıztepe Kayak Merkezi

Muhteşem doğa manzarası ile bütünleşerek, şehrin ve işlerinizin günlük karmaşalarına biraz ara vermenin vakti geldi. Yıldıztepe Kayak Merkezi ormanın göbeğinde sizleri bekliyor.

250 Motosikletle Ilgaz’a İstiklal Sürüşü Çıkartması

• 13.06.2021
  • ilgazbelediyesi

İnebolu’dan başlayarak Ankara’ya uzanan İstiklal Yolu’nu ve Milli Mücadelemizi kutlama etkinliklerinin 100. Yılında Ilgaz’ımızda Derbent Şehitler Anıtında önemli bir program gerçekleştirildi.

İnebolu’dan başlayan ve Ankara’ya uzanan İstiklal Yoluna bu yıl İSTİKLAL SÜRÜŞÜ damgasını vurdu.

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünde 37 Riders Kastamonu Motosiklet Kulübü Derneği tarafından düzenlenen “İstiklal Motosiklet Sürüşü” Programı bu yıl Çankırı Motosiklet Derneği’nin de katılımıyla daha geniş bir motosikletli kitlesiyle gerçekleşti.

Etkinlik Kastamonu’ya bağlı İnebolu ilçesindeki limandan başlayarak, buradan alınan temsili cephaneliğin nakli motorcular tarafından gerçekleştirildi.

Etkinlik İnebolu-Kastamonu güzergahında Ilgaz Derbent Şehitler Anıtı ve Çankırı ili, akabinde Ankara’da Anıtkabir’e doğru devam etti.

Etkinliğin Ilgaz’daki kısmında saat 10.00’da başlayan tören Belediye Başkanımız Mehmed Öztürk’ün ev sahipliğinde ve İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı İsmail Çam’ın gözetiminde gerçekleşti.

Etkinliğe Kastamonu 37 Riders ve Çankırı Motosiklet Derneğinden 250 motosikletli katıldı. Etkinlikte Derbent anıtında İstiklal Marşının ardından keşkek ikramı yapıldı.

Belediye Başkanımız Mehmed Öztürk ve İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı İsmail Çam günün anlamına özgü kısa birer konuşma gerçekleştirdiler.

Etkinlik sonunda kendi sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Mehmed Öztürk şu ifadelere yer verdi:

“İnebolu'dan Gelen Selamı Aldık. İstiklal Yolu Etkinliklerimizin 100. yılı kapsamında "İnebolu'dan Ankara'ya: İstiklal Sürüşü" etkinliğimizi Derbent Şehitler Anıtında gerçekleştirdik. 250 kişilik motosikletli ekibine keşkeğimizden ikram ettik ve motorcularımızı Yıldıztepe Turizm Merkezimize davet ettik. İnebolu'dan gelen temsili cephanelik emanetimizi Kastamonu Motosiklet ekibinden alarak Çankırı motosiklet ekibine teslim ettik. Bu anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

• 250 Motosikletle Ilgaz’a İstiklal Sürüşü Çıkartması